< Geri dön

Y. Doç. Dr. Nazlı Eylem Kahveci

Anısına

1981 - 5 Haziran 2015
  • Nazlı Eylem Kahveci, 1981 yılında doğdu. Ankara Gazi Anadolu Lisesi’nden okul birincisi olarak 1998 yılında mezun oldu. Lisans öğrenimini ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde 2002 yılında tamamladı. Aynı yıl araştırma asistanı olarak University of Southern California (USC) Elektrik Mühendisliği Bölümü’ne katıldı ve 2004 yılında Yüksek Lisans, 2007 yılında Doktora derecelerini aldı.

Doktora çalışmalarını yaptığı dönemde, Havacılık ve Makine Mühendisliği Bölümü’nde insansız hava Aaaçları konusunda yan dal programını bitirdi, matematik yan dalı için de gerekli dersleri tamamladı, “NASA Dryden Flight Research Center, Edwards Air Force Base, CA” ve “The Boeing Company, Boeing Commercial Airplanes, Everett, WA” kuruluşlarında araştırma projelerine katıldı, “Science, Mathematics and Research for Transformation (SMART) Scholarship”  ve “Boeing Satellite Systems Platinum Scholarship”  ödüllerini kazandı.

Akademisyen olarak üniversiteye dönmeden önce yüksek teknoloji kullanan firmalarda bir süre çalışıp deneyim kazanmak amacıyla, 2008-2010 “Ford Research and Advanced Engineering, Dearborn, MI” da araştırma mühendisi, 2011-2012 “Toyota Motor Engineering & Manufacturing, Inc Ann Arbor, MI” da başmühendis, 2012-2015 “AVL Research & Engineering, Istanbul” da teknik uzman ve bu firmayi temsilen 2013-2015 “Ford Global Powertrain Systems Engineering, Livonia, MI” de teknik uzman olarak çalıştı.

IEEE, ACC ve AIAA gibi kuruluş ve bilimsel organizasyonlar tarafından düzenlenen çeşitli konferansların teknik komitelerinde aktif roller alan ve 2014 yılından itibaren  “Control Engineering Practice, A Journal of IFAC” ve “SAE International Journal of Engines” dergilerinde Associate Editor olarak görev üstlenen Nazlı E. Kahveci, çok sayıda bilimsel yayın ve ödül sahibidir. 2015 yılında yardımcı doçent olarak ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’ne döndü ve öğretim üyesi ünvanı aldıktan kısa süre sonra aramızdan ayrıldı. Nazlı Hocamız için “IEEE Control Systems Magazine” de Sayın Prof. Petros Ioannou tarafından kaleme alınan bir anma yazısı yayımlanmıştır.

Fotoğraf Paylaşın

Anılar

07.08.2023

Murat Dincer

Gencecik yaşında hayatının baharında vefat etmiş, ne kadar üzücü.. Allah rahmet eylesin,

23.02.2022

Doç.Dr.Yavuz HEKİMOĞLU

Erzurumda ilkokulda tanımıştım Nazlıyı..haftasonu aynı dershanede idik,matematik hocası hayrandı Nazlıya, yaşı 10 du...Makamı Cennet Olsun.

Mesaj bırakın

• 07.08.2023