Prof. Dr. Ahmet Levent Bayındırlı

20 Haziran 1960 - 2 Temmuz 2011

Prof. Dr. Ahmet Levent Bayındırlı

20 Haziran 1960 - 2 Temmuz 2011
  • Ahmet Levent Bayındırlı 1960 yılında Balıkesir’de doğdu. Ortaokul ve lise öğrenimini TED Ankara Koleji’nde tamamladı. 1983 yılında ODTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Lisans eğitimini tamamladığı yıl kurulan  ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak göreve başladı, aynı bölümde yüksek lisans ve doktorasını bitirdi. Yine aynı bölümde yardımcı doçent ve doçent olarak çalıştıktan sonra, 1998 yılında profesör kadrosuna atandı. 1989-2001 yılları arasında Bölüm Başkan Yardımcılığı, 2001-2004 yılları arasında da ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü’nde Bölüm Başkanlığı görevlerini sürdürdü.

Prof. Bayındırlı akademik hayatı boyunca 16 yüksek lisans ve doktora öğrencisi yetiştirmiş, Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri ve Gıda Teknolojileri konusunda araştırmalar yapmış ve yürütmüştür. Bu araştırmaların 39’u yurtdışı makale, 23’ü yurtiçi makale, çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı tebliğ olmak üzere 90’nın üzerinde yayın yapmıştır. Öğretim üyeliği görevini sürdürürken TSE’de Mamul Gıda Hazırlık Grubu üyeliği, MASUDER’de Yüksek Danışma Konseyi üyeliği, TÜBİTAK Gıda Grubu’nda Yürütme Komitesi üyeliği, TÜRKAK’da Sektör Komitesi üyeliği, GGD’de danışma konseyi üyeliği gibi kamu ve sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevler de üstlenmiştir.

Prof. Bayındırlı, 1995 ve 1996 yıllarında Prof. Dr. Mustafa Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı  Eğitim Araştırma ve Teşvik Ödülleri’ni almıştır. Vefat ettiği 2 Temmuz 2011 tarihine kadar ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü’nde akademik hayatına devam etmiştir.

Gıda Analiz Laboratuvarı’nın (GAL) oluşturulması konusunda fikir babası olan, her aşamada desteğini esirgemeyen Prof. A. Levent Bayındırlı’yı Temmuz 2011’de kaybetmemizin ardından laboratuvarımız yoluna Levent Bayındırlı Gıda Analiz Laboratuvarı adıyla olarak devam etmektedir.

• Mesaj bırakın