Prof. Dr. Ahmet Nedim Eraslan

12 Ocak 1955 - 1 Şubat 2021

Prof. Dr. Ahmet Nedim Eraslan

12 Ocak 1955 - 1 Şubat 2021
  • Ahmet N. Eraslan 1955 yılında Ankara’da doğdu. Lisans öğrenimini Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde 1979 yılında tamamladı. 1984 yılında ODTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans derecesini aldı. Doktora eğitimini Iowa State Üniversitesi’nde Kimya Mühendisliği alanında 1987 yılında tamamladı.

1988-2004 yılları arasında ODTÜ Mühendislik Bilimleri Bölümü’nde yardımcı doçent olarak görev yaptı. 2004 yılında doçent, 2009 yılında profesör oldu. Bir dönem Mühendislik Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcılığı yapan Prof. Eraslan Viyana Teknik Üniversitesi’nde ziyaretçi araştırmacı olarak bulundu. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde dersler verdi.

Özellikle hesaplamalı mekanik dalında çalışan ve birçok yüksek lisans ve doktora tezine danışmanlık yapan Ahmet N. Eraslan, çok sayıda bilimsel makalenin yazarı olup farklı üniversitelerde birçok öğretim üyesinin yetişmesinde pay sahibidir.

01.03.2021

İsmail Tosun

Ahmet’in zamansız ölümü beni çok sarstı. Ahmet’i ilk kez Transport Phenomena dersimde tanıdım. İnci gibi yazısıyla mükemmel olarak hazırladığı “homework”ler hemen dikkatimi çekti. Çok başarılı bir öğrenci olarak AA aldı. Daha sonra yüksek lisans tez öğrencim oldu, tezini başarıyla tamamladıktan sonra doktora çalışması için Iowa State Üniversitesi’ne gitti. Ahmet’le dostluğumuz vefatına kadar sürdü. Neredeyse her hafta telefonla görüşüp Türkiye’nin ve ODTÜ’nün sorunlarını tartışırdık. Bunun yanı sıra bilimsel konularda da fikir alışverişi yapardık. Sayısal yöntemlerde ne zaman başım sıkışsa Ahmet’e başvururdum. Analitik yöntemlerle ilgili sorusu olduğunda da Ahmet beni arardı. Ahmet titiz, çalışkan, büyüklerine karşı saygılı, işini düzgün yapmak için didinen ve rakıdan büyük keyif alan birisiydi (bu cümledeki sıfatların tümünün önüne “son derece” ifadesi koymak abartı olmaz). Kendisini çok özleyeceğim. Nurlar içinde yatsın.

• 01.03.2021

İsmail Tosun